טלית עם דם של נפטר אם יש חיוב לקוברה

שלום
אבא שלי נפטר לפני כ11 חודשים,
לאחר הקבורה הביאו לי את הטלית שלו,ושמתי לב שיש על הטלית דם שלו שנפלט מגופו לאחר פטירתו,
שמעתי שדם שנפלט מהמת יש צורך לשים את זה בקבר יחד עם הנפטר,
האם יש לי משהו לעשות כעת?

תשובה:

שלום רב.

על רביעית דם [86 סמ"ק] שיצאה מן המת נחלקו הפוסקים אם היא חייבת קבורה, אולם, פחות משיעור זה בודאי אין חיוב לקבור. לכן, אם מדובר בכתם גדול שלדעתך אם יתכבס יצא ממנו רביעית דם [שאם לא כן אין חיוב לקוברו אף אם נבלע בבגד רביעית דם, כי בלוע אינו מטמא] יש לקבור את הטלית [ואין חיוב לקוברה דוקא בקברו], אולם, כפי המסתבר לא מדובר בכתם גדול כל כך ואין בכך חיוב קבורה.

מקורות:

ראה שו"ת מהרש"ם ח"ד סי' קיב, שדן במחלוקת הפוסקים בזה, דלדעת התוס' יו"ט בשבת פ"י יש חיוב קבורה לרביעית דם כאשר הגוף עצמו אינו בעולם [שכן קודם קבורת הגוף אין חיוב קבורה אלא לראשו ורובו של המת], ואילו בשו"ת תפארת צבי או"ח סי' כז מיקל אף בזה, ולדעתו אין חיוב קבורה  אפילו על רביעית דם. יש שלמדו בתוס' יו"ט אהלות פ"ג משנה ו שיש חיוב קבורה גם על פחות מרביעית מדין "חצי שיעור", אולם להלכה נראה שלא חששו לכך.