הסבר טעמי ההלכות לנשים

שלום רציתי לשאול אשתי רצתה לקלף מלפפון בקולפן בשבת ואמרתי לה שאסור ומותר רק בסכין אז היא רצתה מיד לדעת למה ומדוע בסכין מותר אז נשאלת כאן שאלה כללית האם צריך לומר להן רק אסור ומותר בלי להיכנס להסברים וחילוקים או שמא קצת כן צריך להסביר להן כגון לומר לה שהיות והקולף זה כלי מיוחד לברירה אסרו זאת מה שאין כן בסכין עד כמה צריך להסביר לאישה

תשובה:

שלום רב.

באופן כללי, להסביר זה תמיד דבר נחמד, אלא שצריך להסביר בנחת ולא מתוך תחושת עליונות ותאוות נצחון, וחזקה על דברים הבאים בנחת ובנעימות שהם מתקבלים על לב השומעים. כמו כן, נראה לי שכאשר האשה רואה שהבעל יודע לומר את ההלכות בצורה מנומקת ויפה כמו בן תורהףהיא גאה בו ובידיעותיו ומתרצה בנקל להשמע לו. והעיקר, מה שהורו לנו חז"ל: "דברי חכמים בנחת נשמעים". זה נכון בעניני הלכה, ואף בשאר עניני הבית.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכל נכון וודאי שיש לענות יפה אבל לא עניתם לי עד כמה יש חיוב להיכנס איתה לעומק ההלכה אם היא ממש שואלת ודורשת לנמק את הטעם

  2. מבחינת לימוד ההלכה אין בכך חיוב, אולם מבחינת מערכת היחסים שביניכם ודאי יש בכך חיוב, כל עוד היא מבקשת להבין את ההלכות שהיא מצווה בהן ומותר לה ללומדן.