החזרת אוכל יבש שחומם לפלטה חשמלית

שלום ,
חממתי מאכל יבש על הפלטה לפני ערב שבת, הורדתי אותו מהפלטה ואכלתי בסעודה ראשונה של שבת ונשאר ממנו שארית אותה ארצה לאכול בסעודה שלישית של שבת. האם מותר לי להניחו על הפלטה ביום השבת?

תשובה:

שלום רב.

על הנחת מאכל יבש בשבת על גבי פלטה חשמלית נחלקו הדעות: יש שאוסרים זאת משום איסור חזרה, ויש שהתירו, משום שלדעתם הפלטה אינה נחשבת ככליח המיועד לבישול אלא לחימום בלבד, ולא נאמר בו דין חזרה.

מקורות:

על הנחת לחם על הפלטה בשבת, אם יש לאסור זאת משום איסור חזרה, ראה ס' מאור השבת ח"ב מכתב כג בשם הגרש"ז אויערבך שאסר, וכן דעת הגרי"ש אלישיב כמובא בס' שבות יצחק פרק ח, אולם דעת הגר"ע יוסף להתיר כמובא בילקוט יוסף בכמה מקומות, וכן מצדד בשו"ת אגרות משה או"ח ח"ד סי' עד. ויעוי"ש שמחלק לענין זה בין פלטה חשמלית שמותר לפח המונח על האש שאסור, משום שהאש מיועדת בדרך כלל לבישול, ואין טעם להקל בכך מחמת כיסויה.