מחשבות זרות בעת אמירת הברכות

שלום יש לי שאלה חשובה מי שקשה לו מאוד לכוון בברכות ויש לו מחשבות זרות שאינו יכול לשלוט בהם .. וגם בזמן קריאת שמע
מה העצה, והאם ניתן לחזור ולומר אותם שוב או שצריך להמשיך קדימה . ?

תשובה:

שלום רב.

אדם שאומר ברכה מתוך מחשבות זרות בלא כוונה יוצא ידי חובתו, וממילא אינו רשאי לאומרה פעם נוספת, שהרי זו ברכה לבטלה. אולם, הכוונה בעת אמירת פסוק ראשון של קריאת שמע ואמירת ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד היא מעכבת, ואם אמרם שלא בכוונה, צרילך לחזור ולאומרם. הדרך להנצל ממחשבות זרות היא לנסות להתרכז שניה אחת לפני אמירת הברכה בקשר לתוכנה, ולאחר מכן לומר את הברכה בקול. כמו כן, העיסוק בלימוד התורה סגולתו רבה לטהרת הלב.

בהצלחה רבה.