ק"ש בברכותיה בזמנה או כל פסוקי דזמרה?

שאלה:

שלום
במקרה ואני רואה שאין לי הרבה זמן עד סוף זמן ק"ש האם עדיף שאומר את ק"ש בלי הברכות קודם פסוקי דזמרה ואז אני יוכל לומר את כל פסוקי דזמרה בנחת, או שעדיף לעקוף על חלק מפסוקי דזמרה ולומר מהר כדי שאני יספיק את ק"ש עם ברכותיה בזמנה?
(מה הדין בתפילה ביחידות, וכן בציבור אם אני רואה שיאמרו הציבור ק"ש אחרי הזמן)
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה אם מדובר בזמן קריאת שמע השני, נראה שכדאי לעקוף מעט מפסוקי דזמרה באופן המותר כדי להספיק קריאת שמע בברכותיה בזמנה, אבל אם מדובר בזמן קריאת שמע הראשון, תקרא לפני התפילה.