חובת לבישת ציצית בקריאת שמע

שאלה:

אבי שליט"א קם לפעמים בזמן הנחת ציצית וקורא קריאת שמע. הוא שואל האם צריך לברך על מצות ציצית? כי הוא חוזר לישון אח"כ בלי ציצית. ואח"כ הוא מברך להתעטף בציצית ומכוון על ציצית קטן. הוא חושב שאולי לא כדאי ללבוש ציצית שהקורא, כי זה לא כמו תפילין שזה כמו עדות שקר. תודה רבה על האתר המיוחד. אשמח לקבל מקורות שאני יוכל להראות לו ולזכות במצוות כיבוד אב. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה במגן אברהם סי' כד ס"ק ג הביא בשם הזוהר שהקורא קריאת שמע בלא ציצית כמעיד עדות שקר בעצמו, וכמו לענין תפילין, וכ"כ בבית הבחירה למאירי ברכות פרק ב [מהדו' חדשה עמ' 48] וכ"כ במנורת המאור נר שלישי סי' קכו, וכן יש לדקדק בלבוש סי' נח סעי' ב. דברי המגן אברהם הובאו בספרי אחרונים רבים, ראה יפה ללב חלק א שם ועוד. ממילא כיון שהוא עושה הפסק גמור בשינה על מיטתו לזמן ארוך ופושטה מעליו, ודאי יש לברך קודם לכן. ערב טוב ומבורך.