שינוי מצב בשעון מעורר בשבת

שעון מעורר שעובד על בטריה נניח וכיוונתי אותו שיצלצל בשעה 6 התעוררתי ב 5 וחצי והוזזתי את המתג מ on ל off עוד לפני שיצלצל האם אפשר לדמות לשעון שבת שרק הסרתי את המונע ולא עשיתי פעולה חשמלית בשבת, כך שיהיה מותר שינוי מצב בשעון מעורר בשבת? אשמח לקבל תשובה תודה

תשובה:

שלום רב.

הדבר תלוי באופן פעולתו של השעון. הסיבה לכך שהתירו לשנות את מצב הזיזים של שעון שבת לצורך הארכת מצב קיים, היא משום שאין כאן אלא פעולה מכנית בלבד, ולא פעולה חשמלית. שעון מעורר שמסודר אף הוא במצב כזה, מותר יהיה לשנות את מצבו. אולם, אם מתרחשת בשעון פעולה חשמלית מסוימת שהיא זו המונעת אותו מלצלצל אחר כך, אסור לעשות זאת בשבת. אינני יודע כיצד הדבר מתרחש בשעון מעורר שלך, אולי כדאי לשאול זאת שען מומחה. השיטה הכי טובה פשוט להוציא אותו מהחדר….