ללמד ולהעתיק קטעים מספר ללא רשות

שלום כבוד הרב…
באתי ללמוד בספרייה באיזה ספר באנגלית והיה רשום בהתחלה "אין להעתיק או להפיץ ספר זה או קטעים ממנו בשום צורה ובשום אמצעי, אלקטרוני או מכני (לרבות צילום או הקלטה) ואין ללמדו, כולו או חלקים ממנו, בשום מכון או קורס או בית ספר, ללא אישור בכתב מאת המוציאים לאור.."

1) אני יכול ללמוד ממנו?

2) אפשר בשביל ללמוד ממנו להעתיק קטעים ממנו שאני יזכור טוב את החומר?

תשובה:

שלום רב,

באופן כללי כל מה שהחוק מתיר, מותר גם לפי ההלכה.
למיטב ידיעתי מותר ללמד את החומר בבית ספר, וכן מותר ללמד בכל מקום אם לא מקריאים את החומר כלשונו אלא מלמדים את התוכן בסגנון משלך. וכן מותר להעתיק חלקים שאינם חלקים חשובים לכשעצמם, כלומר לא מאמר שלם וכדו'.

מקורות:

האמור בתחילת הספר אינו חל לא כתנאי במקח ולא כשיור, עיין קובץ עומקא דדינא ח"א עמודים רלה-ז.

לעניין שההלכה תלויה בחוק ובמקובל בעולם עיין עלון המשפט גליון 39.