להעיר למוכר שהמחיר הרשום על המוצר נמוך מהמחיר בקופה

שלום,
קניתי מוצר כלשהו. על המוצר רשום היה בהדבקה מחיר מסוים וכתוב שיש עליו 50% הנחה (דהיינו נניח במקום 500 במקור- הייתי אמורה לשלם 250). כשהגעתי לקופה והקופאית העבירה במחשב יצא שהמוצר עולה 300 כך שנדרשתי לשלם 150.
האם הייתי צריכה להסב את תשומת ליבה שעל המוצר רשום במדבקה 500?
אציין כי כשהעבירה את המוצר במחשב- אכן המחשב רשם את שם המוצר שקניתי ולא מוצר אחר , כך שמבחינה זאת לא היתה טעות במוצר.
היה כאמור חוסר התאמה בין המדבקה שעל המוצר לבין המחיר שרשום להם במחשב, והטעות היתה לטובתי.
אודה לתשובה

תשובה:

שלום רב,

אין חיוב לברר אם הייתה טעות, אלא אם כן הטעות מסתברת, משום שחזקה שאדם אינו טועה. במקרה שלך, מסתבר יותר שהורידו את המחיר ועדיין לא עדכנו את המדבקות במדפים ולכן השינוי, או שהטעות היא במדבקה ולא בקופה, כפי שאכן שכיח יותר. ולכן לא היית מחויב להעיר על הטעות, אלא אם כן לא סביר בכלל שמוצר כזה יעלה רק 150 ש"ח.

מקורות:

לעניין מתי יש חובה להעיר על טעות עיין בשו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ב.