ברכת שהחיינו על דבר שקנייתו מעיקה על חשבון הבנק

דוגמא אני קונה חנוכיה ב20000ש.ח או משהו זול יותר ומשלם באשראי ואני במינוס. וסיכויים שאני לא אסגור את המינוס ואישתי רבה איתי למה מינוס. בקיצור דבר שקנייתו מעיקה על החשבון מברכים שהחיינו יתרה מזאת יתכן שיבואו המעקלים בתודה

תשובה:

שלום רב.

נראה לי, שאם לאחר כל החשבונות האלו עדיין הקנייה שווה לך את האלפיים שקלים ניתן לברך. אולם, אם לעצתי תשמע, אשתך צודקת במאה אחוז! חנוכייה נאה זהו הידור מצוה בלבד, ואין כל הצדקה להוציא על כך סכום כזה שאינו בנמצא!