לימוד עם בחורים שמעולם לא למדו תורה

שלום כבוד הרב
פונים אליי בחורים בגילים עשרים עד עשרים ושש ומבקשים ללמדם תורה אין להם רקע בן חמש למקרא בן עשר למשנה בן חמשה עשר לגמרא
איך לבנות אותם נכון שכעת ידעו הלכה ליום יום ובמקביל להרחיב להם הידיעות היום בחמש אני אמור לפגוש אחד הבחורים ואני מתלבט מה להתחיל ללמדו
ברכת התורה עליכם

תשובה:

שלום רב.

ראשית אני מלא התפעלות מהיוזמה שלך להעשיר את הנוער עם עוד קצת יהדות.

למעשה, אין תשובה ברורה לזה. הכל תלוי ברמת הבחור ובתחום ההתעניינות שלו. לדוגמא, אם רמתו היא גבוהה, ויש לו איזה מידע בססי ביהדות, ניתן לנסות ללמוד איתו מספר מנחת חינוך וללבן איזה מצווה מסויימת לעומק, הדבר יכול להיות מאד מעניין. אלא לשזה צריכים להכין טוב את החומר לפני כן.

אם רמתו אינה גבוהה במיוחד, לא ניתן ללמוד את הנ"ל בצורה כזו, אז ניתן ללמוד אולי גמרא מסויימת כמו מסכת ברכות פרק רביעי, (לאו דוקא אגדות חז"ל) וכד'. או איזה הלכות. יש כאלו שאולי יהנו יותר מספר כמו מסילת ישרים. הכל לפני הבחור או הענין.

בנוגע להערתך שיש לקיים את מאמר חז"ל לשלם את הימים שליש במקרא שליש במשנה שליש בתלמוד, כבר כתבוט התוספות בקידושין ל ע"א, שאנחנו סומכים על דברי הגמ' בסנהדרין כד ע"א, שכאשר אדם לומד תלמוד הוא מקיים את שלושת החלקים הללו, לפי שהוא בלול מהכל.

העיקר צריך הרבה תפילות וסיעתא דשמיא

שיהיה בהצלחה