השתתפות בבחירות

שלום רב.
ידוע שיש חוגים בעם ישראל שמחרימים את הבחירות
גם לכנסת ועם לעיריות , בטוחני שחוגים אלו סומכים על רבניהם שפוסקים להם מתוך הש"ע שאסור לבחור .
האם כאחד שלא משתייך לחוגים אלו יש לי על מי לסמוך מצד ההלכה אם איני רוצה להשתתף בבחירות?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב.

אם היית משתייך לקבוצה זו, בודאי היה עליך להמנע מהבחירות. אני מכיר אדם שלפני 25 שנה למד בישיבת פונביז' בבני ברק, ישבתו של מרן הרב שך זצ"ל, שיזם אז והקים את תנועת דגל התורה, וכל קול אז היה חשוב ביותר (כפי שאכן אירע, כמדומני שהם הכניסו את המנדט שלהם ממש על חודו של קול). ופסק לו שאסור לו להצביע, כי זוהי דעת רבותיו, וחובה עליו לציית להם. ידוע גם על בחורים חסידיים שלמדו בזמנו בישיבה, שאסר להם להצביע לדגל התורה, אלא רק למפלגה המתחרה דאז – אגודת ישראל, כי זוהי דעת רבותיהם. כלומר, עם כל הרצון שלו וההתאמצות היוצאת דופן שלו להצלחת המפלגה שהקים. אבל חשוב היה לו יותר שאנשים ישמעו לדעת רבותיהם, ולא יבחרו להם רב לכל דבר שהם חפצים. לכן ברור, כי אם אינך שייך לקבוצה זו, חובה עליך להצביע כדעת רבותיך.

בהצלחה