ראיית דם בימי הנקה

לנוהגים לפי פסקי מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל האם אישה מניקה שראתה הרבה דם (בתקופה של כשבוע כבר) על "בגד צבעוני שלא בהרגשה" האם היא טהורה ואין צריך לתלות כלל במשהו (דלא טימאו בכך) או טמאה

יישר כוחכם!

תשובה:

שלום רב.

בכל הנושא של כתמים צריך לדעת שהחכם עיניו בראשו, וכאשר רואים שיש הרבה דם כנראה שבכל זאת האשה מקבלת מחזור בצורה כזו או אחרת גם בימי ההנקה. הגר"ש ווזנר בעל שבט הלוי מזהיר בספרו כמה פעמים, שיש לדעת שנשים בזמנינו לעיתים רבות רואות דם בימי הנקה, יש שמקבלות מחזור סדיר, יש שמקבלים לעיתים רחוקות יותר, ויש שלאחר כמה חודשים מהלידה מתחילות לראות וכיוצא בזה. לכן, הואיל ובמקרה שלכם האשה רואה הרבה דם לתקופה של שבוע קשה מאוד להחשיב את זה ככתם ונראה שזה דם ווסת לכל דבר.