אכילה לפני הבדלה

שלום רב.

שאלתי היא בענין אכילה לפני הבדלה, האם מותר לאכול לפני הבדלה, ומדוע ?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

אסור לאכול או לשתות לפני הבדלה שום דבר חוץ ממים. איסור זה הוא מדברי חז"ל, וטעמו, כדי שלא ישכח להבדיל.

מקורות

ראה שולחן ערוך או"ח סי' רצט סעיף א, מגן אברהם שם ומשנה ברורה שם ס"ק ג.  וראה ספר דרך החיים [הובא בשער הציון שם ס"ק ו], שתקנה מיוחדת היא שתיקנו חכמים לענין קידוש והבדלה, ואינה בכלל התקנה הכללית שלא לאכול לפני קיום מצוה. ולכן, אף על פי שאדם שהתחיל לאכול (באיסור) לפני קיום מצוה דרבנן רשאי לסיים את אכילתו, כאן יש להפסיק ולהבדיל.