מטבע של 5 אגורות שנתרם לצדקה

שלום רב למעכ"ת,
בקופת הצדקה שבבית הכנסת אצלנו נתרמו סכום של מטבעות 5 אגורות, למיטב ידיעתי המטבעות הללו יצאו מכלל שימוש ואין להם ערך.

שאלתי כעת הינה מה לעשות עם המטבעות הנ"ל?
וכן מה לעשות עם מטבעות קטנים של חו"ל שלא ניתן לפרוט אותם בארץ.

תשובה:

שלום רב,

סליחה על האיחור במתן התשובה

את המטבעות של 5 אגורות ניתן לזרוק, החל מתחילת שנת 2011 כבר נא ניתן להחליף אותם בבנק ישראל.

לגבי מטבעות מחו"ל, רצוי לשמור אותם עד שתפגשו עם אדם העומד לנסוע לחו"ל ומוכן לקנות את המטבעות. אם הטרחה לטפל בהם שווה יותר מערך המטבעות ניתן לזרוק אף אותם.