הטמנת מאכל בסיר

שלום לכבוד הרב האם מותר לעטוף דג או כל דבר אחר ולהטמין בתוך סיר לא ישירות על הפלטה?

תשובה:

שלום רב.

אם המטרה היא רק כדי להניח את המאכל על האש בנפרד מהתבשיל האחר ולא בשביל לשמור לו חום, מותר להניחו עטוף בתוך סיר אחר, ואין זה נחשב הטמנה, ויש שהצריכו לעשות חורים בעטיפה של המאכל.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק מ"ב סעיף ס"ג ובתיקונים ומילואים שם הערה רמ"ב כתב להתיר בזה, ובשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל הביא בשבות יצחק דיני הטמנה פרק כ' שצריך לעשות חורים בעטיפה.