כתמי דם בגיל המעבר ובזקנה

לרב שלום
האם כתם שמתגלה לאחר מספר שנים שהנידה פסקה נחשב ככתם נידה או לא?
תודה

תשובה:

שלום רב.

כל אשה שראתה כתם דם בשיעור המטמא (כגריס), אף אם היא זקנה וכבר אינה רואה דם, הרי היא טמאה נדה וצריכה טהרה כשאר נדה (אם אין מכה באותו מקום).

מקורות:

עי' בפתחי תשובה סי' קצ"ב סק"ב בשם הפנים מאירות שהקל בכתמים של זקנה, אך תמה עליו הפת"ש מדברי השו"ע בסי' קצ סעיף נ"ב, וכן פסק הדברי יציב יו"ד סימן צ', וכן בשו"ת בית שלמה יו"ד חלק ב' סו"ס כ"ח והבנין ציון חלק א' סי' ע' ועוד, וראה גם בשו"ת מהר"ש ענגיל חלק ו' סימן נ"ז.