דין קדימה לגיס במעשר כספים

האם יש דין קדימה לקרובי משפחה בכספי מעשר ואם כן האם זה חל גם על אח של האשה (גיס)?
אם הרב יוכל לשלוח לי גם את המקור.
תודה רבה רבה ושתזכו להגדיל תורה ולהאדירה.

תשובה:

יש דין קדימה לקרובים גם בכספי מעשר.

גיס וכן כל מי שפסול לעדות גם נחשב לקרוב, אלא שהורים ואחים קודמים לו.

מקורות:

דין קדימה לקרובים מבואר בספר אהבת חסד חלק ב פרק יט הגהה ראשונה.

דין שאר קרובים נלמד מהפסוק 'מבשרך אל תתעלם' ובשו"ת חתם סופר חו"מ סי' קיב כתב שכל פסולי עדות הם בגדר זה. סדר קדימה בין הקרובים מבואר ברמ"א יו"ד סי' רנא סעיף ג.