המשך לשאלה "קיבלו מצות שלא כפי ההזמנה"

בהמשך לשאלה "קיבלו מצות שלא כפי ההזמנה"
ראשית כל, תודה על התשובה.
רציתי לברר לכאורה כיצד מחשבים דבר כזה יתכן למדוד לפי מה שמוכרים בשוק בסתם.
או שנמדוד זאת ביחס באחוזים של הבדלי מחיר בין מצות של העדה החרדית למצות שקיבלנו, ואז נחשב את ההבדל בין מה שקיבלנו לבין מה שהוזמן (היות והענין הוא שהדבר תלוי בהתמקחות בשעת מעשה כידוע)

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

יש לשלם את המחיר שהמוכר היה יכול לקבל עבור מצות אלו, כלומר המחיר הרגיל בשוק.

מקורות:

במקרה זה הקונה מבטל את העסקה, ואף על פי כן, הוא השתמש בחלק מהסחורה מחמת דוחקו. יש לחייב אותו לשלם מחיר מלא כדין גנב ומזיק (אף על פי שעשה כן בשוגג ומחמת דוחקו שהמוכר הביא אותו לכך) ולא רק מה שנהנה. אדם שאוכל דבר מאכל של חבירו באונס משלם רק עבור ההנאה, ואם היה יכול להשיג בזול הרי הוא משלם את המחיר הזול בלבד, עיין שו"ע חו"מ סי' שמא סעיף ד, אבל מקרה זה אינו אונס אלא דוחק והרי הוא חייב לשלם מחיר שוק מלא וכדין מזיק.