תספורת אחרי חצות בערב שבת

האם מןתר לספר ילד קטן לשם מה שנקרא "חאלאקה", בערב שבת אחרי חצות ,היות ורוצים שדוקא הסבא יספר והסבא יכול להגיע רק אחרי חצות ?
תודה מראש בברכת התורה !
מרדכי

תשובה:

שלום רב.

מותר לכל אדם להסתפר בערב שבת לאחר חצות היום עד סמוך לכניסת השבת (רק בערב פסח אסור כיון שהוא נקרא יום טוב). אמנם יש להדגיש שכשמספרים ילד לחלאקה והתספורת לוקחת זמן, יש להקפיד שלא יהיה חשש כל שהוא של חילול שבת מחמת כך.

מקורות:

רמ"א סי' רנ"א סעיף ב' ובמ"ב שם סק"ז הביא שהאר"י הקפיד שלא להסתפר אחרי מנחה, והמ"ב מבאר בדבריו שכוונתו כאשר לא התפלל מנחה קודם לכן ומחשש שיעבור זמן התפילה. ויש שכתבו שעל פי הסוד נכון שלא להסתפר אחר חצות, אך ראה בילקוט יוסף שבת כרך א' עמוד עה שהאריך להוכיח שגם על פי הסוד מותר להסתפר לאחר חצות היום, וכך נוהגים רבים.