קבלן שהתקין דלתות פגומות במקום איכותיות

שלום וברכה
עשיתי עסקה עם קבלן דלתות על דלתות איכותיות באלפי שקלים, הדלתות שהותקנו החלו להתנפח לאחר כמה שטיפות רצפה. כמו כן דלת הכניסה לבית אינה בצבע שהזמנתי.
לצערי שילמתי מראש וגם הסכם כתוב לא עשינו.
לא קיבלתי ממנו לא חשבונית ולא קבלה אף פעם.

מה באפשרותי לעשות ?

תשובה:

שלום רב,

סליחה על האיחור במתן התשובה

הנך יכול לתבוע אותו בבית דין. אין לך מה לפחד ברוב המקרים אנשים אינם מכחישים עובדות בבית דין. כמו כן, בשביל לטעון שהדלתות לא אמורות להתנפח מכמה שטיפות רצפה, אין צורך בהסכם כתוב, אלא בית דין צריך לברר את המקובל בשוק.

מקורות:

לעניין גדר מקח טעות עיין שו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ו.