שיעור רביעית בנטילת ידים שחרית

שלום וברכה, כבוד הרב!

לגבי נט"י של בוקר (או כל נטילה של הסרת רוח רעה) רציתי לשאול:
א. האם בכל פעם ששופכים מים על היד (בכל ששת הפעמים) צריך שתיפול רביעית שלמה של מים על היד? וכן האם כל שפיכה צריכה לכסות את כל היד?
ב. האם כל המים לכל הנטילה כולה חייבים להיות מכונסים באותו כלי או שניתן להוסיף מים לכלי אחרי כל כמה שפיכות (כגון שהכלי קטן ואין בו מספיק ל-6 שפיכות)?
תודה רבה ובשורות טובות!

תשובה:

שלום רב.

א. אין צריך שבכל פעם ישפוך רביעית שלימה של מים על כל יד, אלא מספיק בכך שיש רביעית מים בכלי, אך צריך לכתחילה שכל שפיכה תכסה את כל היד.

ב. ניתן להוסיף מים לאחר כמה שפיכות.

מקורות:

משנה ברורה סי' ד' ס"ק ט"ו ושו"ע בהלכות נטילת ידים סי' קנ"ח ס"י ועי' גם בחיי אדם כלל ז' ס"ד.