עירוב תבשילין על דג מלוח

שלום רב.
בשות יחוה דעת חלק ו' סימן ל"'א , כתב הרב שאין לעשות עירוב תבשילין בדג מלוח (הרינג) למה ?
הרי תבשיל של עירוב יכול להיות צלי,שלוק כבוש או מבושל .
תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב.

טעם הדבר שמלוח גרוע מכבוש ויש הסוברים שאין לעשות ממנו עירוב תבשילין ויש לחוש לדעה זו ולכן אין לערב על זה.

מקורות:

מקור חילוק זה במגן אברהם סי' תקכז סק"ג, וכך פסק המשנה ברורה שם ס"ק י"ג בשם כמה פוסקים, ובשעה"צ הביא דברי החכם צבי שסובר שבשעת הדחק אפשר לערב על זה וחלק עליו.