קונה שדורש לתקן את המקח והמוכר מעדיף לבטל

ראובן קנה משמעון דירה, ולאחר שנה נמצא שכששמעון שיפץ קודם המכירה הוא לא אטם את הקיר החיצוני, וראובן תובע את השיפוץ משמעון. שמעון מצידו אומר שאין חיוב העמדת המקח אלא ביטול מקח ואם ראובן רוצה הוא מוכן לבטל, אבל גם להכיר במקח וגם לתקן אותו זה סתירה מיניה וביה.
אשמח לשמוע חוו"ד ואם אפשר מקורות
תודה

תשובה:

ראובן צודק. הוא זכאי לדרוש משמעון לתקן את האיטום.

מקורות:

כן כתב בספר אולם המשפט סי' רלב סעיף ה בפשיטות שכל תיקון שהמוכר יכול לעשות (כדי להימנע מביטול מקח שהקונה דורש) הקונה יכול גם לחייב אותו לעשות. אפשר להסביר חיוב זה על פי מה שכתב בספר משנת רבי אהרן הלכות שכנים פרק ב אות ט שמלבד הקנין על גוף הדבר חל חיוב על המוכר לספק את המקח.