אפיית מצות בתנור ביתי

האם יש בעיה לאפות בתנור הביתי שלנו מצות לפסח

תשובה:

שלום רב.

אף שדעת רוב הפוסקים שניתן לאפות מצות גם בתנור חשמלי, אך יש בזה בעיות נוספות של הכשרת התנור החמצי שיהיה ניתן לכתחילה לאפות בו מצות לשם מצווה שזה קשה מאוד כמבואר כאן.

מקורות:

בספר מצות מצוה פרק ח' הערה ב' הביא כמה פוסקים הסוברים שלא ניתן לאפות מצות בתנור חשמלי כיון שאין שם אש ושלהבת ממש, וכן כתב בארחות רבינו חלק ב' עמוד ל"ב שהסטייפלר לא היה אוכל ממצות שנאפו בתנור חשמלי, אך דעת רוב הפוסקים שאין חילוק בסוג האש וכיון שחום התנור גבוה אין חשש לאפות מצות אף אם התנור פועל על חשמל או על גז (כן היתה דעת הגרי"ש אלישיב והגרש"ז אוירבך זצ"ל וכן עי' במצות מצוה שם שהביא פוסקים נוספים הסוברים כך).