אם יש ענין לא לברר את מין העובר עד הלידה

שלום,אשתי בחודש הרביעי להריונה ורציתי לדעת האם יש עניין כל שהוא לא לדעת את מין העובר עד הלידה?
יישר כח

תשובה:

שלום רב.

יש הסוברים שיש להמנע מבירור מין העובר מכיון ש'תמים תהיה עם ה' אלוקיך' ויש הסוברים שכיום שדבר זה הפך לדבר רגיל אין טעם להמנע מכך, ובוודאי לדעת כולם אם יש צורך כל שהוא בזה מותר לברר זאת.

מקורות:

זה לשון המדרש רבה קהלת פרק י"א 'שבעה דברים מכוסים מבני אדם ואלו הן יום המיתה וכו' ואין אדם יודע מה בעיבורה של אשה, ובפירוש יפה תואר שם מבואר שהכל הוא לטובת האדם, וביאר שאם ידע האדם מה בבטן האשה יצטערו האם והאב בימי הריונה אם תתעבר בוולד שלא כרצונם, וכתב שם טעמים נוספים, וכך מטו בשם הגר"ח קנייבסקי שליט"א שאין ראוי לברר את מין העובר. אך גם לדעות אלו אם יש צורך בכך מותר, וכך הורה הגרי"ש אלישיב זצ"ל שראוי לאשת כהן לברר אם היא מעוברת זכר או נקבה כדי לדעת אם צריכה היא לחשוש לטומאת כהנים. אך יש רבנים הסוברים שהיום שרגילים הכל לברר דבר זה אין זה מהדברים המוסתרים מעיני האדם, ואין ענין שלא לברר זאת.