מקור דין אמירת קריאת שמע שעל המיטה

בס"ד

שלום.
האם קריאת שמע שעל המיטה זה חובה?

תודה.

תשובה:

שבוע טוב.

לומר קריאת שמע שעל המיטה זו מצווה מדרבנן, ואמרו חכמינו שמי שאומר קריאת שמע שעל המטה מזיקים בדילים ממנו (וכן יתרחקו ממנו הרהורים רעים ולא יוציא זרע לבטלה). ומי שלא קרא קריאת שמע בערב יש לו חיוב מדאורייתא לקרוא לפני השינה.

בהצלחה רבה.

מקורות:

גמרא ברכות ד,ב וה,א. ואף שמלשון רש"י משמע שהמצווה באמירתה נלמדת מהפסוק 'בשכבך' ומשמע שהיא הקריאת שמע המחוייבת בערב, אך בשבלי הלקט סי' מ"ח מבואר שיש מצווה גם למי שכבר קרא קריאת שמע ערבית. ומה שכתבנו שהקריאת שמע מצילתו גם מהרהורים רעים כך כתב הערוך השולחן סי' רל"ט ס"א.