הוספת מים חמים למים קרים בשבת

אדם הרוצה ליטול ידיו בשבת והמים קרים האם מותר להוסיף על מים אלו מעט מים חמים כדי לחמם את המים?

תשובה:

בכל מקרה שהמים הקרים אינם מועטים מותר להוסיף עליהם מים חמים בשבת אף ישירות מדוד המים החמים, אך אם המים קרים מועטים מותר להוסיף אך לא באופן ישיר מהדוד.

וכן מותר להוסיף מים קרים למים חמים בכלי שני, ובכלי ראשון מותר רק אם מוסיף מים קרים רבים בבת אחת שאינם יכולים להספיק להתבשל.

מקורות:

שולחן ערוך סי' שי"ח סי"ב ומ"ב שם, ועי' שם בביאור הלכה שיש מקילים אף במים קרים מועטים לשפוך ישר מהמיחם אך לכתחלה ראוי להחמיר בזה ע"ש.