בישול עלי תה בשבת

לגביי עליי תה בשבת,אם מבשל את העלים קודם השבת,ולאחר מכן נגמרו מי התמצית בשבת,מותר לערות מים מכלי ראשון שאין בישול אחר בישול(לפחות ככה ראיתי בחוברת הלכות לספרדים) אם כך,מותר ליתן את זה על פלאטה או מיחם בשבת? שהרי אין בישול אחר בישול. אולם אני מסתפק כי חשבתי לעצמי שאולי יש לזה דין של דבר לח.

תשובה:

שלום רב.

אם בישל את עלי התה בערב שבת והניחם על האש בערב שבת, אם נגמרו המים והתייבשו העלים לגמרי, יכול ליתנם על גבי האש, אך אם רק עירה מים חמים על עלי התה אסור בכל מקרה ליתנם על גבי האש בשבת, כיון שלא נתבשלו ברמת בישול של כלי ראשון על האש אלא של עירוי (שהיא רמת בישול פחותה), וכן אם לא נתייבשו כל המים מהעלים ונצטננו יש בישול אחר בישול במים אלו.

מקורות:

ראה במשנה ברורה סי' שי"ח ס"ק ל"ט מה שכתב לענין בישול עלי התה.