הפסיקו את חזרת הש"ץ בעקבות אזעקה

אנו גרים במושב בדרום הארץ ובשבוע האחרון קרה כמה פעמים לצערנו, שבאמצע חזרת הש"ץ היתה אזעקה והוצרכו כל הציבור לשהות במקלט במשך כמה דקות, האם צריך אחר כך החזן לחזור למקום שפסק או שיחזור לתחילת התפילה?

תשובה:

במקרה והפסיקו את חזרת הש"ץ מחמת אזעקה וחזרו רק לאחר כמה דקות לבית הכנסת (שזה שיעור זמן שהיו יכולים לסיים את התפילה מהתחלה ועד הסוף), יש לחזור לתחילת חזרת הש"ץ (אף אם שתקו בזמן זה). אך לכתחלה יש להמשיך את חזרת הש"ץ במקום אליו ירדו מחמת האזעקה.

מקורות:

סי' ק"ד סעיף ה' ובמ"ב שם ס"ק ט"ו. ובשערי תשובה תרכ,א מבואר שאותם הדינים שייכים גם לחזרת הש"ץ. ולכתחלה יש להמשיך התפילה במקום אחר שזה לא נחשב הפסק כמבואר במ"ב שם סק"י. ועי' מ"ב סי' קי"ד ס"ק כ"א שכ' שבמקום שחוזר ומתפלל אין צריך לחזור ולומר 'ה' שפתי תפתח'.