מקלחת במים קרים בשבת, שימת דורדוראנט בשבת

1) האם מותר להתקלח במים קרים בשבת אחרי המקווה כשהשערות בין כה וכה רטובים?.
2) האם מותר לשים דודראנט ספריי על הגוף בשבת.

תשובה:

שלום רב.

1. אם השערות עדיין מלאות במים, מותר לרחוץ גופו במים קרים בשבת כיון שאין חשש סחיטה בכך.

2. ראה כאן תשובה בענין השימוש בדורדוראנט בשבת.

מקורות:

1. במשנה ברורה סי' שכ"ו ס"ק כ"א כתב שנוהגים שלא לרחוץ אף במים קרים בשבת שמא יבוא לידי סחיטה, ובאופן שטובל במקווה קודם ושערותיו עדיין רטובות ממים אין בזה חשש סחיטה נוסף, אך יזהר שלא לסחוט בידיים את השערות.

ובדין טבילה במקווה בשבת ר' בביאור הלכה סי' שכ"ו סעיף ח' ד"ה אדם שהסיק שאם גופו לא נטמא עדיף שלא לטבול במקווה לשם תוספת קדושה כדי שלא ייסחוט את השערות, אך אם נטמא גופו יכול לטבול בשבת, ויזהר שלא יסחוט, והרבה גדולים נהגו לטבול בשבת גם לשם תוספת קדושה ונהרא נהרא ופשטיה.