נסיעה ברכב הנהוג על ידי אדם אחר בשבת

שאלה נוספת בעניין השבת, אני יודע שזה אסור וזה מצחיק לשאול את זה חח אבל האם מותר להיות באוטו בשבת? יענו לנסוע עם מישהו? כי כעיקרון אתה לא מדליק את הרכב אז זה נחשב איסור? אני כמובן יודע ב-100% שאסור פשוט רציתי תשובה הגיונית.

תודה!

תשובה:

שלום רב.

אכן כפי שכתבת דבר זה אסור, ואשתדל להסביר לך בצורה הגיונית מפני מה הדבר אסור.

אם אתה נוסע עם אדם יהודי אחר, ודאי שהדבר אסור מפני שאסור ליהנות בשבת ממלאכה שיהודי עושה באיסור. גם אם הנהג הוא גוי אסור ליהנות ממלאכת גוי בשבת. לבד מעצם הנסיעה, יש איסור בפתיחת דלת המכונית, ובנגיעה בכולה מכיון שהיא מוקצה בשבת, וכן ישנם חששות נוספות שלכן אין לעשות זאת, כגון איסור תחומין כשנוסעים מחוץ לתחום, עובדין דחול, מראית עין ועוד.

בהצלחה רבה.

מקורות:

עי' בחתם סופר ח"ו סי' צ"ו, ועי' באגרות משה או"ח סי' קל"ב שהסתפק מהו האיסור בנסיעה ברכב עם נכרי, וכתב שאולי מצד מראית עין ע"ש.

ור' בבית יצחק במפתחות לח"ב יו"ד סי' ל"א שכתב שיש איסור לנוסע ברכב מצד שמא יתלוש זמורה ודבריו תמוהים מאוד.