קילוף פירות בקולפן/מקלף

שלום רב ,
שאלתי:
האם מותר לקלף בקולף של תפוח אדמה פירות ביום משבת כגון:מנגו

תשובה:

שלום רב.

פירות שאין אוכלים את קליפתם, אסור להסירה עם כלי המיוחד לכך כקולפן. אך פירות שרגילים לאוכלם בקליפתם מותר להסיר הקליפה גם עם כלי המיוחד לכך.

מקורות:

אגלי טל מלאכת בורר סעיף ו'.

ולענין תפוחים, ר' במשנה ברורה סי' שכ"א ס"ק פ"ד שקליפתם נחשבת כפסולת ואסור להסירה שלא בסמוך לסעודה, אך הביא שם בשעה"צ ס"ק צ"ז שהפמ"ג תמה על המ"א בזה דרוב בני האדם אוכלים התפוח בקליפתו. ועי' באגרות משה או"ח ח"ד סי' ע"ד (אות ח') שכתב שבמעשה הסרת הקליפה היא נהפכת לפסולת, אף שכשאין מסירים אותה רובם אוכלים אותה כך.