הוצאת פסולת מפיו – בורר בשבת

שאלה:

הלועס פת בשבת ונמצאה אבן בפת האם מותר להוציא את האבן ביד מהפה או צריך להוציא את כל הלעיסה

תשובה:

שלום וברכה

מותר להוציא את האבן עצמה, באופן זה שהוא מוציא מהפה זה נחשב דרך אכילה ולא דרך ברירה.

מקורות:

ראה רמבן ור"ן בשבת עד א, ובחזון איש סי' נד [המשנה ברורה בביאור הלכה בסי' שיט סעי' ג הבין בדבריהם שאפילו לאחוז בידו ולהפריד מותר, אבל בזה כבר נחלקו הדעות כמובא בדבריו שם, אבל מפיו ודאי מותר].