אכילת בשר עוף מיד לאחר אכילת גבינה

לכבוד הרבנים שליט"א

נהגו שלא לאכול חלב ואח"כ בשר באותה סעודה
1)האם המנהג גם על עוף 2)מה תוקף המנהג הזה היום 3)אם אסור האם יש איזה דרך שיהיה אפשר (כגון לחלק את האכילה לשתי חדרים או הפסק ע"י אכילה וכד' )

תשובה:

שלום רב.

אף שמעיקר הדין מותר לאכול בשר מיד לאחר אכילת גבינה לאחר הדחת הפה, כבר הביאו כל הפוסקים את דברי הזוהר הקדוש, שאין לאכול בשר אחרי גבינה באותה סעודה או באותה שעה, וכן המנהג כיום, אולם יש להקל בזה לצורך חולה וקטן.

בשעת הצורך יש שנוהגים להקל לאכול בשר אחרי שמברכים על הגבינה ברכה אחרונה, ולאחר קינוח והדחה, ויש שנהגו להקל אף באותה הסעודה לאחר קינוח והדחה.

יש שכתבו שאף לדברי הזוהר אין איסור בבשר עוף לאחר גבינה רכה. ולכן יש להקל במקום הצורך לאכול עוף אחרי גבינה רכה, ובלבד שיקנח פיו וידיחנו וכן ידיח את ידיו ויברך ברכת המזון וכפי המנהג. ויש שכתב שמספיק בהדחה ואין צריך גם לקנח.

מקורות:

ראה כאן סעיפים טו-יט.