האיסור להדליק חשמל בשבת

שלום,

אחד מהאיסורים בשבת הוא הדלקת חשמל.
ידוע שכל פעולה שאנחנו מבצעים (תפילה,אכילה,נשימה,הליכה,חשיבה,דיבור וכו) נעשות בעזרת מעבר מטען חשמלי שניתן למדידה בכל חלקי המוח דרך סינאפסות. משמע, בין אם אני רוצה או לא רוצה המוח שלי מעצם היותי קיים וחי עושה חשמל,גם בשבת.
אם כך הדבר, למה קיים איסור להפעיל מכשירים שמצריכים חשמל?
אני מאמין גדול ביכולות הקדוש ברוך הוא (לא שומר מצוות או משהו)
אבל מסקרן אותי לדעת איך מתמודדים עם הסטירה הזאת.
בברכה ותודה,
טל.

תשובה:

שלום רב.

אין בתורה איסור הפעלת חשמל בשבת, התורה אסרה עשיית מלאכות שיש בהם חשיבות, וחכמים פירשו שכל המלאכות שהיו במשכן הם המלאכות החשובות שאסורות בשבת, האיסור להדליק חשמל, נובע מכך שבהפעלת החשמל יש אחת מהמלאכות האסורות בשבת מהתורה, יש ממכשירי החשמל שיש בהם הבערת אש (אפילו אש מיזערית היא אש שאסור להדליקה), ואף אלו שאין בהם אש, אסורים משום מלאכת בונה כיון שבחיבור הזרם בחוטים יש בניה. כל זה שייך רק בחשמל שיש בו ניצוצות וחיבורים פיזיים, כל החשמל הסטטי אינו שייך לכל זה הוא לא יוצר לא ניצוץ ולא חיבור ולכן אין בזה סתירה כלל.

שתהיה לך שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה.