פתיחת מקרר ללא התקן שבת לאחר ניתוק המנורה

יש לנו בבית מקרר של חברת פריז'ידר מלפני כ12 שנה.
רציתי לדעת אם מספיק לנתק את המנורה ולהשתמש בו בשבת (אני מקפידה לפתוח אותו כשהמקרר פועל) או שיש צורך בהתקן מיוחד
תודה!

תשובה:

שלום רב.

אם אין דברים נוספים המשתנים במערכת החשמל של מקרר זה בעת פתיחת הדלת, מותר לפותחו ללא התקן מיוחד כשהמנוע עובד.

מקורות:

בדרך כלל בשנים אלו עדיין לא הותקנו המנגנונים החדשים המצויים כיום האוסרים על פתיחת מקררים אף כשאינם עובדים. אמנם גם במקררים אלו יש הסוברים שאין לפותחם אף כשהמקרר פועל, אך רוב הפוסקים מתירים בזה, ולדעת הגרש"ז אוירבך זצ"ל גם כשהמקרר אינו עובד מותר לפותחו, ראה בארחות שבת פרק כ"ו סעיף ג' שהביא את כל הדעות בזה.