חולצה מכובסת שנתערבה בין חולצות שהוכנו לפני תשעת הימים

הכנתי הרבה חולצות לפני ר"ח אך כמה חולצות בודדות לא הכנתי ונתערבבו לי החולצות המוכנות עם החולצות הלא מוכנות.
האם יש פה היתר של רוב היתר?או שזה לא מוגדר כאיסור והיתר?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

החולצה המכובסת בטלה ברוב החולצות שהכין.

מקורות:

אף שאין זה חפצא דאיסורא, אך כיון שבזמן זה אסור ללבוש חולצות אלו נחשב הדבר לאיסור, וממילא בטל ברוב כדין שאר איסור והיתר שנתערבו.

ויש מקום לדון שלכאורה עניין הכנת החולצות מחייב שיהיה היכר בהם שאינם מכובסים, ואם אין אפשרות להבדיל בינם לחולצות המכובסות יתכן ולא הוכנו כראוי וממילא אסור ללבוש את כולם.