זמן המתנה בין בשר לחלב בבעל תשובה

שלום כבוד הרב.אני בעל תשובה תימני ללא מסורת אבות כבר 13 שנה.האם אני ואישתי שהיא גרת צדק וביתי הגדולה שהיא גם גרת צדק יכולים לשמור בין עוף לחלב 3 שעות כמנהג חלק מהתימנים?

תשובה:

אם אינך נמנה על קהילה שכל הקהילה נוהגת כך, אין לנהוג מנהג זה, אלא יש להמתין שש שעות כמנהג רוב עם ישראל.

מקורות:

מנהג זה הינו מנהג של קהילות מסוימות, ולכן רק מי שכל מנהגיו על פי מנהגי הקהילה, ויש להם בית כנסת מיוחד וכד' יכולים לנהוג כן, אולם מי שאינו נמנה כחבר בקהילות כאלו אין לו לנהוג, שכן נמצא שכל דבר ינהג כמנהג מקום אחר ואין זה גדר מנהג מקומו, וכן שמעתי היום מפי הגר"מ גרוס שליט"א שכן הורה הגרי"ש אלישיב ה' יחלימהו וירפאהו, לגבי קהילות אשכנז שנהגו באשכנז עצמה להמתין רק ג' שעות, וכאן בארץ עליהם לנהוג שש שעות, אלא אם כן יש להם קהילה מסודרת עם מנהגים מסודרים וכו', אך לא אם נמצאים בתוך קהילות אחרות.