לקיחת תרופות הנשענות על אבולוציה

שלום רב

אני יוצא מנקודת הנחה שהרב שיענה לי אינו מכיר בתורת האבולוציה ועל זה נשענת שאלתי:

ישנם תרופות אשר החוקרים שיצרו אותן מכירים באבולוציה, והתרופות עצמן משתמשות בעקרונות האבולוציה לשם פעולתן
(לדוגמא תרופות מאריכות חיים לחולי איידס או אפילו חיסון לשפעת הניתן מחדש כל חורף)
השאלה שלי היא האם מותר לקחת תרופות אילו?
כי הרי בלקיחתן האדם מכיר בעקיפין בנכונות האבולוציה שהרי אם האבולוציה אינה מתקיימת אז גם התרופה אינה תפעל

תודה רבה, רועי

תשובה:

אין בעיה בעשיית שימוש בתרופות.

מקורות:

העובדה שהחוקרים מכירים בתורת האבולוציה אינה סיבה לאסור את לקיחת התרופות.

אם היעילות של התרופות נשענת על תורת האבולוציה עצמה, והתרופות אכן יעילות, אזי התרופות עצמן הן ההוכחה לאבולוציה, ולא השימוש האישי של אדם פרטי בהן. כמובן, הדוחים את תורת האבולוציה יטענו שהאפקטיביות של התרופות נובעת מטעמים אחרים, ואינה קשורה לתורת האבולוציה, ולכן אין ביעילות שלהן הוכחה לכאן או לכאן.

איך שיהיה, לא יהיה שום איסור בשימוש בתרופות.

במאמר המוסגר, יש לציין שהיו מבין חכמי ישראל שלא ראו סתירה בין תורת האבולוציה לבין חכמת התורה. בוודאי שהנ"ל נכון בנוגע לאבולוציה ברמת המיקרו (בתוך אותו המין), שהינה תורה מוסכמת אצל החוקרים. המחלוקת בין החוקרים נוגעת לאבולוציה ברמת המקרו (בין-מיני), וכאן גם השאלה בנוגע להתאמת התורה עם הכתוב בתורה.

לא נאריך בכך כאן, שכן כאמור איך שיהיה אין בעיה בלקיחת התרופה.

רב ברכה והצלחה.