תשלום לאגד בירושלים בנסיעת ההמשך

באחד מימי החג חזרנו מהכותל באוטובוס לכיוון מרכז העיר. מכיוון שהיו המון אנשים בכותל שרצו לעלות על האוטובוסים, העמידו נציג של אגד גם בדלת האחורית של האוטובוס כדי שחלק מהאנשים יוכלו לעלות מאחורה.
היות שאשתי ואני היינו עם שתי עגלות תינוק, אמרו לנו לעלות מאחורה, וכך עשינו.
אלא שלאחר כמה דקות נסיעה, הבחנו כי טעינו באוטובוס ועלינו על הקו הלא נכון. לכן ירדנו בתחנה מסוימת כדי לקחת קו אחר. אלא שלא הספקנו לשלם לנהג.
אני החלטתי באותו רגע שזה בסדר כי ממילא נשלם לנהג באוטובוס הבא. התחשבתי בכך שבירושלים אפשר להחליף אוטובוסים ורכבות במשך 90 דקות מרגע התשלום, באופן חפשי. ואכן שילמנו באוטובוס הבא, שעליו עלינו בזמן של פחות מ90 דקות.

השאלה היא אם מותר היה לי לעשות את זה? או שעלי לשלם על הנסיעה באוטובוס הראשון שלקחנו?

תשובה:

שלום רב,

לכתחילה אם אפשר יש לשלם בתחילת הנסיעה (גם משום שכן דורשת החברה וגם מחשש חילול השם), אבל כשהאוטובוס צפוף וקשה להגיע לנהג, מותר לשלם אף בסוף הנסיעה או באוטובוס השני, ובלבד שלא משתמשים עם הכרטיס 90 דקות לאחר התחלת הנסיעה.