בושם וסבונים לפסח

האם מותר להשתמש בבושם של hugo boss ושל lust בפסח?
ומה עם סבונים האם צריך לקנות כשר לפסח ? יש לי את חברת הוואי ופינוק

תשובה:

מותר, ואין צורך בהכשר מיוחד לפסח

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לכאורה ידוע שיש שראו הידור להחמיר בפסח שסיכה כשתיה וע"כ החמירו בסבון וכד' וודאי בבושם שתכליתו סיכה ממש, כן מובא בשם הגריש"א והגרח"ק ועוד. האין זה נכון?

  2. זה נכון שזהו הנושא אך המסקנה אינה מדוייקת, למעשה דין סיכה כשתייה נאמר רק לגבי דבר שראוי לאכילה, להרכיב שני ענינים יחד – גם אחשביה וגם סיכה כשתייה, כלומר אחשביה על ידי סיכה, זו חומרא קצת רחוקה, אמת שרבים משתדלים להחמיר בה אבל אין בזה חשש מן הדין כלל.