ברכת בשמים בהבדלה על בושם

בוקר טוב
האם מותר לברך בהבדלה על בוסם (כמו דיזל דיאור וכו הבסמים הידעוים של החברות שנמכרים הדיוטי פרי )

תשובה

שלום וברכה

אינני מכיר ספציפית את מיני הבשמים שאתה מדבר עליהם, אבל באופן כללי רוב סוגי הבושם הנמכרים בזמנינו, עשויים מתרכובת סינטטי על ידי הפרדה של כימיקלים, ויש ספק גדול אם אפשר לברך עליהם בורא מיני בשמים, ולכן נכון שלא להשתמש לברכת הבשמים במי בושם.

מקורות

עיין שמירת שבת כהלכתו פרק ס"א סעיף י"ב ובהערה שם בשם הרגשז"א, ועיין בשו"ת אבני ישפה חלק ב' סימן ט"ז בשם הגרי"ש אלישיב שליט"א