למה היו צריכים לחמם את הרצפה בבית המקדש ולא היה נס שהרצפה תהיה חמה

ראיתי במסכת שבת שמדובר על זה שהכהנים הדליקו מדורה כדי לחמם את הריצפה בבית המקדש כי הם הלכו יחפים כי הריצפה קדושה כי אסור שיהיה חציצה בין לכהנים .

למה הם היו צריכים להדליק מדורה למה לא נעשה חהם נס שהריצפה תיהיה חמה ?

תשובה

שלום רב!

במשנה במסכת אבות פרק ה' מבואר שהיו בבית המקדש עשרה ניסים קבועים שראו על ידי זה שהשכינה שורה בישראל, ולא מצינו שהיו ניסים שדאגו שיהיה קל לכהנים לעבוד בבית המקדש, אדרבה מצינו שהם היו סובלים מחולי מעיים מרוב בשר שהיו אוכלים, ומצינו שהיו סובלים מקור כפי ששאלת, ועצם העבודה במקדש היו כמה וכמה עבודות שהיו כרוכים בעבודה קשה של הכהנים, ואפשר שאדרבה זהו רצון ה' שנעבוד אותו מתוך מסירות נפש ונעבוד אותו בכל מצב גם כשקשה, ובאמת שלא מצינו שהכהנים נמנעו מהעבודה מפני קשיים אילו, משום שהתשוקה לעבוד את עבודת השם, גברה על כל הקשיים הגשמיים של הגוף, ומזה יש לנו ללמוד שבכל מצב צריך לעבוד את השם ולקיים מצוותיו, גם כשלא נח כל כך ויש קשיים כאילו ואחרים.