חילוקי דיעות בין הורים

מה לעשות כאשר הבעל מושך את הילד לכיוונים לא דתיים והאישה רוצה יותר דת בבית והילד מתבלבל והבעל לא מוכן לשמוע ומנסה להשתלט בדיעותיו?

תשובה

קשה מאד לענות על שאלה כזו במסגרת האתר, אך כפי שכבר כתבנו כמה פעמים בשאלות דומות, ההרגשה היא שהבעיה היא לא הנושא של הדת, יתכן מאד ונושא הדת הביא לקשיים זוגיים – אם הוא לא נעשה בצורה המתאימה לבן הזוג, כיום נראה שהבעל "נוקם" באשתו על השינוי או על הבחירה שחה בדרך אחרת באמצעות הילד, כי לומר שהבעל יש לו אינטרס שהילד יקבל מושגים שהאמא מתנגדת אליהם, זו מציאות קצת רחוקה, אלא שהאמא עשתה איזה שינוי בחייה, שהבעל מתנגד לקבל אותו ומתוך ההתנגדות לדרכה הוא מנסה דרך הילד להעביר את מסר ההתנגדות.

מה שצריך במצב שכזה, זה לשבת שני בני הזוג ולקבוע מה הם הקווים המשותפים של הבית, ואם אין ביכולתם להגיע לעמק השווה בשיחה אישית ביניהם, עליהם לצרף לשיחה איש/ת מקצוע בתחום הזוגי שילמד את שניהם איך מפשרים ואיך פותרים קונפליקטים בין בני זוג.

בברכת האמת והשלום אהבו

הרב יהודה ליב אוירבך

מנהל ואחראי המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב",

מפקח ארצי במרכזי הטיפול של "מרכז החינוך"

טל. 02,6587003

נייד. 052,7643333

פקס. 02,6587006