קנה כרטיסים לבריכה מכספי חברו וקיבל הנחה אם צריך להחזיר לו ההפרש

קיבל סכום כסף מחבירו לקניית כרטיסים לבריכה
כשהגיע לקופה המוכר שהכיר את הקונה עשה לו הנחה האם הקונה צריך להחזיר את ההפרש לחבירו?

תשובה:

שלום רב,

חייב להחזיר את הכסף לחבר ששלח אותו.

מקורות:

אם המוכר היה נותן לשליח כרטיס נוסף, היה לכאורה הדין שלדעת רש"י הכל לשליח, כיון שפירש שנותן בשבילו שהוא מכרו, ולדעת הרי"ף יחלוקו המשלח והשליח. עיין רמ"א חו"מ סי' קפג סעיף ג וש"ך שם ס"ק יב. אבל כיון שנשאר עודף מהכסף והכסף עדיין בבעלותו של המשלח, הרי עליו להחזירו למשלח. עיין סמ"ע שם ס"ק כה וס"ק כו וש"ך ס"ק יז.