ימות המשיח

שלום רב, יש לי מס' שאלות לגביי תקופת משיח.
אבקש שרב מוסמך יענה עליהם ללא הפניה לשעורי תורה מסויימים עם דגש על כל שאלה ושאלה.

תודה רבה.

1.האם מצב בריאתו של היהודי ישתנה וכיצד
2.האם המשיח עצמו יעשה מופתים לרפואה אישית או שיתרפאו אוטומטית בזמן מתן תורה
3.האם גם הנוכרים יזכו לרפואה האם עם ישראל יעלה ברמתו השכלתית
4.מה גורלם של הכופרים . האם יזכו גם הם לכל הטוב הצפוי
5.האם תהיה מהפיכה חברתית ומה טיבה
6.המערכת המשפטית תעבור הסבה למערכת דתית
7.מה גורלם של השופטים? מה גורלם של השפוטים?
8.האם תהיה אבטלה
9.האם הפרנסה תהיה בשפע
10.מה יהיה טיבם של גידולי השדה
11.האם הבנקים יעבדו בלי ריבית
12.האם ישראל תהיה מעצמה כלכלית
13.האם מציון תצא תורה?

תשובה:

ובאותו הזמן, לא יהיה שם לא רעב ולא מלחמה ולא קנאה ותחרות–שהטובה תהיה מושפעת הרבה, וכל המעדנים מצויין כעפר.  ולא יהיה עסק כל העולם, אלא לדעת את ה' בלבד.  ולפיכך יהיו חכמים גדולים, ויודעים דברים הסתומים העמוקים; וישיגו דעת בוראם כפי כוח האדם, שנאמר "כי מלאה הארץ, דעה את ה', כמים, לים מכסים" (ישעיהו יא,ט).

רמב"ם הלכות מלכים י'ב ח'