זוג שמתגורר יחד לפני הנישואין

בזמן האחרון קצת התחזקתי
אני בת 23 ויש לי חבר כשנה
אנו גרים יחד ומרגישה בנויה לחיזוק הקשר
לאחרונה שמעתי שזו בעיה חמורה לחיות ללא נישואים
דיברתי על זה עם החבר והוא צעק עלי שאני מלחיצה אותו ואנו רק בגיל 23 ואין מצב להתחתן עכשיו
אני מאוד מבולבלת מה לעשות כי אני מרגישה מצוין איתו ומאידך מאוד מפחדת לאבד אותו במו ידי

תשובה

שלום לך.

אפתח את תשובתי בהערכה עמוקה על עצם שאלתך, היות וברור לי שגם לשאול את השאלה לא היה לך קל, כי כשאנחנו שואלים אנו לוקחים בחשבון שיתכן והתשובה אכן תהיה שלילית – דהיינו להיכנס לתוך הקושי, ולא קל להיות במצבך.

אך מאידך – תוכלי למצוא בכמה וכמה מקומות באתר באריכות גדולה על חומרת האיסור הגדול לחיות חיים משותפים ללא נישואין.

אני חייב להסב את תשומת ליבך למה שאת כתבת – "דיברתי על זה עם החבר והוא צעק עלי שאני מלחיצה אותו…" שימי לב למה שקורה לכם, בעיה משותפת של שניכם, ששניכם אמורים להתמודד עם הבעיה ועם הקושי – הופכת להיות בעיה שלך!!! ועוד את אשמה בעצם העלאת הנושא!!!

הייתי מצפה ממנו שיהיה קשוב יותר למה שאת עוברת וינסה לעזור לכם להתמודד, ולא להאשים אותך שאת מלחיצה…

חשבי היטב על טיב ומהות הקשר שלכם, אך בכל אופן הדברים ברורים שלחיות יחד ללא נישואים ההלכה אוסרת ללא כל הוראת היתר.

מקווה בשבילך שתשכילי ותצליחי לקבל את ההחלטות וההכרעות הנכונות בחייך.

הרב יהודה ליב אוירבך
מנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"
מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"
טל. 02.6587003
נייד. 052.7643333
פקס. 02.6587006