סוף זמן שחרית בדיעבד

עד מתי מותר בדיעבד להתפלל שחרית?

תשובה

סוף זמן קריאת שמע של כל יום, מובא בלוחות השנה: – ואם נאנס אדם ולא קראה בזמנה בדיעבד יכול לומר קריאת שמע וברכותיה עד סוף שעה הרביעית [סוף זמן תפלה שמובא בלוח], ואם נאנס ולא קראה עד סוף שעה הרביעית, אפשר לקרוא ולברך עד חצות היום.

ובענין תפלת שמונה עשרה של שחרית זמנה לכתחילה עד סוף ארבע שעות [הזמן הזה גם מובא בלוחות השנה] ובדיעבד מי שנאנס ולא התפלל בזמן, יכול להתפלל עד חצות היום, ואין לו שכר של תפלה בזמנה.

ומי שבמזיד לא התפלל בזמן, יכול להתפלל עד חצות היום, אבל יתנה שאם אינו חייב בתפלה זו, תפילתו נדבה.

מקורות

בענין מי שנאנס ולא קרא קריאת שמע וברכותיה עד סוף שעה הרביעת שזמנה עד חצות עיין בביאור הלכה בסוף סימן נ"ח. בענין מי שאיחר ולא התפלל בשוגג עיין בשו"ע עו"ח [פט,א], ובענין מי שאיחר ולא התפלל במזיד עיין משנה ברורה סימן [פט,ו]

הצטרף לדיון

תגובה 1