טבילת כלים

שלום לכבוד הרב!
איך אפשר לשכנע את אימי לטבול את הכלים בבית?היא לא כ"כ מעונינת בדבר ולא רואה בעיה בעניין זה.אם אני יביא לה הלכות זה לא יעזור. אני מחפש דרך להסביר לה זאת בצורה יפה ולא פוגעת.ונניח והיא תסכים יש מקום להקל בכלים שהם תוצרת הארץ?

תשובה

כלים שמיוצרים במקום שיש רוב יהודי אינו חייב בטבילה, ולכן אם הכלי מיוצר בארץ אינו צריך טבילה.

ובענין שאלתך איך תשכנע אותה להטביל את הכלים, תאמר לה בדרך יפה שזה מאוד חשוב לך, ושזה לא צריך להיות כל כך אכפת לה, בגלל שלא יקרה כלום לכלים.